Ane Marthe Sørlien Holen (f. 1983) er en norsk slagverker med utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Koninklijk Conservatorium i Brüssel. Hun avsluttet sin mastergrad i utøvende slagverk i 2009.

Ane Marthe jobber hovedsakelig med egne prosjekter, og i 2016 mottok hun Statens Arbeidsstipend for yngre kunstnere for 2016-2017. Hun er fast medlem av Pinquins, Ensemble neoN og Phaedra. Ane Marthe er en allsidig utøver, og hennes kunstneriske virke inkluderer klassisk samtidsmusikk, improvisasjon, komposisjon og scenekunst. Som utøver er hun opptatt av å utfordre grensene for hva det vil si å være slagverker, og hun leter stadig etter nye uttrykk og måter å formidle på. Hun er en del av figurteaterkompaniet Plexus Polaire (NO/FR), og har den siste tiden samarbeidet med utøvere og kunstnere som Christian Marclay, Lasse Marhaug, Christian Wallumrød, Ingvild Langgård, Guro Skumsnes Moe, Årabrot, Susanna, Ingri Fiksdal m.fl. 

 


CV

Utdannelse:

2007 - 2009:   Norges Musikkhøgskole - Mastergrad i utøvende slagverk

                            Studerte med bl.a. Eirik Raude, Kjell Tore Innervik og Kjell Samkopf

2006 - 2008:   Utvekslingsstudent ved Koninklijk Conservatorium i Brüssel

                            Studerte med Gert Francois og Bart Quartier

2002 - 2007:   Norges Musikkhøgskole - Bachelorgrad i utøvende slagverk

Stipendier/priser:

2017:              Spellemannprisen 2016 - Samtidsmusikk for "neoN" med Ensemble neoN

2016 - 2017:  Statens Kunsterstipend: Arbeidsstipend for yngre kunstnere, 2 år 

2014:              Reisestipend fra Fond for utøvende kunstnere

2013:              Spellemannprisen for "The Forester" med Susanna og Ensemble neoN

2012:              Årets scenekunst i Oslo: "Night Tripper" (Fiksdal/Langgård/Becker)

2012:              Reisestipend fra Fond for utøvende kunstnere

2012:              Statens Kunstnerstipend - diversestipend

2009:              2. plass i Conoco Philips Stipendkonurranse

2007:              Asbjørn Haugs Minnefond

Diskografi:

2016:              Ensemble neoN - neoN 

2016:              MoE - Examination of the Eye of a Horse 

2016:              Susanna - Triangle

2015:              Phaedra - Blackwinged Night

2014:              Nils Beck – One Year

2013:              Susanna & Ensemble neoN – The Forester

Kurs:

2012/2014:    Darmstadt Internasjonale Feriekurs for Ny Musikk

Arbeidserfaring:

Ensembler/orkestre:

Fast medlem av Pinquins, Ensemble neoN og Phaedra.

Har vært engasjert som vikar i ensembler og orkestre som bl.a. Cikada, Oslo Sinfonietta, Bodø Sinfonietta, Den Norske Opera og Ballett, KORK og Det Norske Blåseensemble.

Scenekunstproduksjoner:

2016:    Dagen som forsvant (DKS Hedmark/Karen Tømte/Ketil Kolstad) - komponist

2015 - : Mørkerom/Chambre Noire (Yngvild Aspeli/Plexus Polaire) - Premiere 1. september 2017 - komponist/live musiker

2014 - : Majka, jenta frå verdsrommet (Mette Karlsvik, Julian Skar, Jon Tombre) - Musiker/skuespiller

2013/2014: Aske (Yngvild Aspeli) - Spilt inn/komponert musikk sammen med Guro Skumsnes Moe

2013: Coelacanth (Alan Lucien Øyen/Winterguest) - Musiker

2012 - 2015: Night Tripper (Fiksdal/Langgård/Becker) - Musiker

2011: Istialia (Fabula Rasa/Nationalteateret) - Musiker

Solo:

Har opptrådt som solist med bl. a. KORK, Ensemble 96 og Kvindelige Studenters Sangforening.      

Festivaler/turneer:

Har spilt på festivaler som Ultima, Festspillene i Bergen, Darmstadt, Cycle, Moldejazz, Øyafestivalen, by:Larm, Oslo Kammermusikkfestival, Oslo Kirkemusikkfestival, Only Connect m.fl.

Har siden 2010 turnert med skoleforestillingen "Hands Off!" i regi av Rikskonsertene.

Bestiller og urfremfører jevnlig nye verker med Pinquins og Ensemble neoN, og har produsert en rekke konserter og turneer i inn- og utland med de samme ensemblene. 

Har turnert med Pinquins, Phaedra, Night Tripper, Guro Skumsnes Moe i Europa, USA og Australia.